El celler

El Celler Vila Corona, es troba situat a Vilamitjana (Pallars Jussà) en una nau semi soterrada que data del 1993, envoltada de 11 ha. de vinya pròpia plantades al 1989, amb les varietats de raïm blanc Riesling i Chardonnay, les de negre Ull de Llebre, Garnatxa negra, Morastell, Merlot i Cabernet Sauvignon. 

Climatologia                                                                      

El clima és mediterrani continental amb influència del d’alta muntanya. Forma part de la Conca de Tremp delimitada per altituds que van entre 1.100 i els 2.080 m, creant un microclima específic i diferenciat. Els nostres ceps estan plantats a uns 500 m. Aquesta situació provoca inversions tèrmiques molt marcades durant tot l’ any. Els hiverns són freds i els estius calorosos de dia i frescos durant la nit, afavorint una maduració més lenta. La pluviometria varia entre els 500-560 ml/m2/any i les nevades són una mitja de 1,5/anual. La temperatura fluctua entre els -14ºCi els 39ºC, essent la mitja de 12,8ºC. Durant la verema, la temperatura oscil.la entre els 25ºC i els 8ºC. 

Sòl 

La vinya està plantada en un terreny pedregós procedent de l’ erosió de la roca d’ Areny, del Cretaci Superior i formacions del Garumnià. L’ arenisca d’ Areny és una quarsarenita amb potassi, feldspat, quars, quarsita, mica i restes fòssils, tot cimentat amb calcita. La formació del Garumnià es composa de lutites vermelles amb intercalacions menors de gresos canalitzats de gra fi. Aquesta composició del terreny facilita el drenatge, influint favorablement en la qualitat i mineralització del vi.