MENÚ MARIDATGE

Maridatge al Restaurant Malena amb vins del Celler Vila Corona

 

Us volem presentar el maridatge que es realitzarà el proper 15 de juny de 2018 amb la delicada i acurada cuina del Restaurant Malena i els vins del Pallars del Celler Vila Corona.

Esperem que sigui del vostres grat i us animem a degustar-ho!

 

Hora 21 h. 30’

Per reserves:

Telèfon 973 748523.

xixo@malenagastronomia.com

 


TAST MUSICAL ESTIU 2018 AL CELLER VILA CORONA

Un any més, ens plau convidar-vos a gaudir dels nostres vins i de la música que ens permetrà evocar la bellesa i força dels Jardins, la Mar i fins i tot de l’antiga Roma, tot un programa que ens farà reviure grans pel.lícules a través de la seva música.

Esperem que vulgueu acompanyar-nos un any més.


JORNADA "MITOLOGIA, LLEGENDES I GEOLOGIA" AMB TAST DE VINS MITOLÒGICS DEL CELLER VILA CORONA.

El Celler Vila Corona participarà aquest divendres set de juliol de 2017 en el tast de Vins Mitològics que s' organitza a Tremp per part de l' Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i el projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec amb l' objectiu de mostrar com la geologia es vincula amb els mites i les llegendes populars.

 

 


MEDALLA D’ ARGENT AL LLABUSTES CHARDONNAY 2016 DEL CELLER VILA CORONA

El passat dia vint-i-sis d’ abril de 2017, va tenir lloc l’ entrega de premis del Concurs Internacional de vins

Gilbert&Gaillard Catalunya 2017 a la seu del Departament d’ Agricultura a Barcelona.

L’ acte va ser presidit pel Sr. Salvador Puig, director d’ Incavi i François Gilbert, fundador del grup Gilbert&Gaillard.

El vi Llabustes Chardonnay 2016 del Celler Vila Corona, va ser premiat amb la medalla d’ Argent.

 

 


MEDALLA D' OR PER AL LLABUSTES MERLOT 2015 AL MONDIAL DU MERLOT & ASSEMBLAGES 2017

El 17-5-17 a Zurich en la 10ena Edició del Concurs Mundial de Merlot (Mondial du Merlot & Assemblages 2017) se’ns va entregar una medalla d’Or pel Llabustes Merlot 2015.


SOPARS MARIDATS A LA RUTA DEL VI DE LLEIDA

De nou Celler Vila Corona participa en elsSOPARS MARIDATS A LA RUTA DEL VI DE LLEIDA”, enguany  el 07/04/2017  en el Restaurant 2007 de La Fuliola.


BIBLIOTEQUES AMB D.O I CELLER VILA CORONA

El Celler Vila Corona  un any més col·labora amb Biblioteca Maria Barbal de Tremp, en les activitats de Biblioteques amb Denominació d’Origen


CÀTEDRA CERVERA EMILI PUJOL I CELLER VILA CORONA

Un any més, el Celler Vila Corona continua donant suport a la tasca que porta a terme la Càtedra Cervera Emili Pujol en el seu compromís d' apropar la música a tots els públics.

 


MEDALLA D' OR AL LLABUSTES CABERNET SAUVIGNON 2013

El passat dimarts 26 d' abril de 2016, va tenir lloc l' entrega de premis del Concurs Internacional de vins Gilbert & Gaillard Catalunya 2016 en el marc de la Fira Alimentària de Barcelona.

Aquest Concurs d' origen francès amb més de 25 anys de trajectòria, realitza les seves degustacions a nivell mundial en els cinc continents.

Aquest any 2016, Catalunya ha estat triada per Gilbert & Gaillard com a regió vitivinícola per al desenvolupament exclusiu de la degustació in situ.

En aquesta ocasió ha estat reconegut amb medalla d' Or el Llabustes Cabernet Sauvignon 2013, entre d' altres vins de la D.O. Costers del Segre que també han rebut d' altres medalles.


LLEGENDA DE LA POTADA DE BATZOP (Resum)

I fou Herodes qui manà a BATZOP, guardià a les seves ordres, perseguir a la Sagrada Família per a matar l' hereu i futur Rei de Jueva.

I fou així com al passar per la Serra dels Nerets de Vilamitjana, tot perseguint-los, que en BATZOP quedà aturat al ensorrar-se-li el peu , que la Sagrada Família es va salvar.

 


CELLER VILA CORONA AMB FeMAP 2015

El Celler Vila Corona segueix col.laborant amb FeMAP 2015 en la seva tasca de difusió de la cultura musical


TAST MUSICAL CELLER VILA CORONA

Un any més encetem les sessions del TAST MUSICAL al Celler Vila Corona amb el dinamisme que ens donarà la MUSICA EN MOVIMENT i la seva Invitació a la dansa i els diferents ritmes de ball que reconeixerem en les peces que escoltarem.

 


MEDALLA D' ARGENT PER AL LLABUSTES MERLOT EN EL "MONDIAL DU MERLOT & ASSEMBLAGES 2015"

El Llabustes Merlot ha estat guardonat amb la medalla d' argent en la Competició celebrada recentment a Suïssa en el "Mondial du Merlot & Assemblages 2015" amb 86 punts.


Tast eno-astronòmic al Celler Vila Corona

El pròxim 1 de maig de 2015 a les 20:30h descobreix la lluna dels Nerets amb nosaltres.


L'informe RSE, una eina real i de gran utilitat per crear valor en el mercat

El primer anàlisi de responsabilitat social ha tingut mils d'impactes en la xarxa i una excel·lent resposta en el sector.

Font: Especial RSE. Mercados del Vino y la Distribución nº 81. Febrer 2015

Descargar PDF amb la noticia sencera fent click aquí.


EL LLABUSTES MERLOT AMB LA COVA DE LES LLENES

El Celler Vila Corona, seguint amb el seu projecte de col.laboració amb les activitats que posen en relleu la riquesa geològica, arqueològica i paleontològica del Pallars, ha posat en la seva etiqueta del vi monovarietal LLABUSTES MERLOT una imatge del bifaç neandertal cedida pels arqueòlegs del grup recerca de la Cova de les Llenes: "en el marc d´un projecte de recerca de l' Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) dirigit pels arqueòlegs Maite Arilla, Edgard Camarós i Jordi Rosell, s' ha demostrat ocupació del Paleolític a la cova.


EL CELLER VILA CORONA COL.LABORA AMB LA UNIV. DE LLEIDA I L' INST. CARTOGRÀFIC I GEOLÒGIC DE CATALUNYA

El Celler Vila Corona col.labora amb la Universitat de Lleida (Udl) i l' Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (Seu Territorial de l' Institut Cartogràfic i Geològic de Catalalunya a Tremp), posant en relleu la rellevància que té la geologia  tant específica de la Serra dels Nerets, en el sòl de la seva vinya plantada fa 28 anys en un terreny pedregós procedent de l' erosió de la roca d' Areny, del Cretaci Superior i formacions del Garumnià.


EL CELLER VILA CORONA HA PARTICIPAT AMB EL PROJECTE VERKAMI

El Celler Vila Corona situat a la Serra dels Nerets (Tremp), on es realitzen els treballs de camp de l' Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont amb un dels jaciments amb ossos de dinosaure, de la comarca del Pallars Jussà, ha participat en el projecte de micromecenatge (Verkami): Un passeig per la història de la biosfera de Josep Marmi i Plana: és una obra de divulgació científica en català que explica la història de la Terra i dels seus habitants.

 


CONGRÈS INTERNACIONAL PALEONTOLOGIA I CELLER VILA CORONA

Propera celebració a Tremp del 16 al 20 Setembre 2014 del Congrès Internacional de Paleontologia organitzat per ICP, la Universitat Autònoma de Barcelona, Aragosaurus (Universidad de Zaragoza) i l' Instituto Nazionale de Geofísica i Vulcanologia per tal de coneixer els descobriments dels darrers anys, dels vertebrats del final del Cretaci a Europa, específicament en els Pirineus.

El Celler Vila Corona, col.labora amb el Congrès Internacional de Paleontologia que se celebrarà a Tremp del 16 al 20 de setembre de 2014, amb el vi LLabustes Chardonnay 2013

 

 


TAST ENO-ASTRONÒMIC AL CELLER VILA CORONA. DESCOBREIX L' STARLIGHT DELS NERETS. DIVENDRES 1 D' AGOST DE 2014 A LES 21:00 H.

El Celler Vila Corona es situa al Pallars Jussà, a la Serra dels Nerets (Vilamitjana), espai amb certificació Starlight que el valida com un dels millors llocs del món per l'observació astronòmica.

De la mà d' en Kike Herrero i Xavier Palau, experts divulgadors de l' Astronomia, viatjarem al cel d' estiu i acabarem aterrant a la nostra vinya.


ENTREVISTA ENRIC VILA A CATALUNYA RADIO

Podeu accedir a la entrevista emesa el passat 3 de juliol de 2014, clicant el link:

   MeteoTaula - Celler Vila Corona - Catalunya Ràdio


FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DELS PIRINEUS

El proper 6 de juliol de 2014, el Celler Vila Corona, acollirà  a les 20h, la projecció de la pel·lícula “Tots els matins del món”, dins del marc del FeMAP (Festival de música antiga dels Pirineus 2014), oferint un maridatge de la pel·lícula amb els nostres vins.

Per a més informació : www.femap.cat i http://www.femap.cat/concerts/79-tous-les-matins-du-monde/event_details

 


TAST MUSICAL 2014 AL CELLER VILA CORONA

Envoltats per les vinyes i gaudint de la natura, el Celler Vila Corona de Vilamitjana, organitza un tast musical amb la col.laboració del musicòleg Ramon Costa i l'enòleg Enric Vila

 


TAST ENO-ASTRONÒMIC AL CELLER VILA CORONA DISSABTE 3 DE MAIG DE 2014 A LES 21:00 H. DESCOBREIX L' STARLIGHT DELS NERETS.

El Celler Vila Corona es situa al Pallars Jussà, a la Serra dels Nerets (Vilamitjana), espai amb certificació Starlight que el valida com un dels millors llocs del món per l' observació astronòmica.

 

 

 


MEDALLA D'ARGENT AL GIROVÍ 2014 PER AL LLABUSTES CHARDONNAY 2013

El passat dia 15 de març de 2014 dins del marc del XIX Concurs de Vins i Caves de Catalunya Giroví 2014, el Llabustes Chardonnay 2013 va obtenir la medalla d' argent otorgada pels Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya.


EL CELLER VILA CORONA COL.LABORA EN EL VIS À VIS ENTRE EL JORDI BASTÉ I EL JOFRE LLOMBART EN LA PRESENTACIÓ DEL SEU LLIBRE " DESMUNTANT LA CAVERNA"

El proper dia 6 de juny de 2013 tindrà lloc al Museu Europeu d' Art Modern de Barcelona, un Vis à Vis entre Jordi Basté que entrevista al Jofre Llombart.


CLOENDA DEL PROJECTE "BIBLIOTEQUES AMB D.O." AMB LA VISITA AL CELLER VILA CORONA

El passat dia 20 d' abril pel matí va tenir lloc al Celler Vila Corona una visita guiada a càrreg del Gerent- Enòleg Enric Vila.

Aquesta visita al Celler i les vinyes,  va ser una de les activitats que van tancar tot el seguit d' actes que s' han dut a terme durant tot el mes d' abril sota el títol "Biblioteques amb D.O."


TAST MUSICAL 2013 AL CELLER VILA CORONA

Envoltats per les vinyes i gaudint de la natura, el Celler Vila Corona de Vilamitjna; organitza un tast musical

amb la col.laboració del musicòleg Ramon Costa i l' enòleg Enric Vila. Gaudirem amb música del Classicisme


ACTIVITATS DE BIBLIOTEQUES AMB D.O. A TREMP: LLEGIM "EL CELLER" I PARLEM SOBRE LA FIL.LOXERA AL PALLARS

Aquesta setmana hem iniciat les activitats al voltant del projecte Biblioteques amb DO a Tremp amb la tertúlia mensual del club de lectura de ficció.La trobada, per comentar la novel·la El celler de Noah Gordon, estava oberta a tothom , amb un convidat d'excepció, l'enòleg Enric Vila, del Celler Vila Corona que ha donat informacions tècniques valuoses per emmarcar la novel·la.

Ahir divendres, prop de 80 persones vam gaudir amb una xerrada sobre La Fil·loxera al Pallars, a càrrec de l'historiador Sisco Farràs.

Hem sabut que a la Conca de Tremp es feia vi des del període medieval i ho ha constatat amb el fet que en el llibre de l'historiador Ramon d'Abadal, Els comtats carolingis... es recullen 322 documents medievals, dels què 122 tracten de la producció de vi.

Farràs s'ha referit a les diverses obres històriques que fan referència a la producció vitivínicola. Us en destaquem:

Descripció del marquesat de Pallars i del vescomtat de Vilamur per Onofre Timbau : 1628, en què ja hi havia establerta una relació comercial entre la Conca de Tremp i la muntanya a través del conreu de la vinya i per tant un comerç articulat.

Respostes al qüestionari de Francisco de Zamora, del segle XVIII, posa de manifest el conreu de la vinya a tota la Conca de Tremp.

Diccionario geográfico-estadístico-histórico de España y sus posesiones de ultramar, de Pascual Madoz del segle XIX es refereix a l'abundància i excel·lent qualitat del vi de la conca.

En els llibres de matrícula industrial, també del XIX, es constata la producció de prop de mig milió de litres a Salàs de Pallars.

Ens hem sorprès amb les dades: el 1911 s'havien arribat a produir prop de 17 milions de litres de vi i es destinava una tercera part del territori al conreu de la vinya.

La fil·loxera va arribar al Pallars cap al 1900, un dels darrers llocs de Catalunya on va fer estralls i es produeix una crisi sense precedens que, el 1911 va portar a molta gent de la Conca de Tremp a emigrar cap Argentina.

La segona part de la xerrada ha anat a càrrec d'Enric Vila, del celler Vila-Corona de Vilamitjana, que ha aportat la seva visió de productor de la zona i s'ha referit a altres plagues que van afectar la Conca de Tremp a part de la fil·loxera des del segle XIX. El celler Vila-Corona és el primer celler que es va obrir a la Conca de Tremp després de molts anys.

El celler Vila-Corona ha etiquetat el vi Tu Rai... per aquesta edició del projecte Biblioteques amb D.O., que hem tastat al final de la xerrada. Es tracta d'un vi negre, jove, elaborat rememorant la manera de fer tradicional del Pallars, guanyador de nombrosos reconeixements internacionals. Boníssim!

 

 


RECULL D' ACTIVITATS I FOTOGRAFIES QUE HAN TINGUT LLOC DURANT EL PROJECTE "BIBILIOTEQUES AMB D.O"

Us volem obsequiar amb un recull d' activitats i fotografies que hem pogut recopilar dels actes que s' han celebrat durant el mes d' abril 2013 referents a la iniciativa "Biblioteques amb D.O" en que el Celler Vila Corona ha participat amb el Tu Rai...

 

Aquí teniu els enllaços per poder accedir:

 

Reportatge entrevista 

 

http://www.pirineustelevisio.com/zapping/noticies/2013/abril13/flv08-04-13-2.htm 

 

Poema Concepció G. Maluquer

 

www.facebook.com/photo.php?fbid=586423008048825&set=a.355203584504103.93290.355196817838113&type=1&theater

 

www.facebook.com/photo.php?fbid=585557558135370&set=a.355203584504103.93290.355196817838113&type=1&theater

 

Poema Josep M. Rexach

 

www.facebook.com/photo.php?fbid=585578194799973&set=a.355203584504103.93290.355196817838113&type=1&theater

 

Tastar vins del Pallars i lectura

 

www.facebook.com/photo.php?fbid=582549728436153&set=a.355203584504103.93290.355196817838113&type=1&theater

 

 

 

 

 


BIBLIOTEQUES AMB D.O. A LA BIBLIOTECA MARIA BARBAL DE TREMP

ACTES QUE TINDRAN LLOC DURANT TOT EL MES D' ABRIL:

DIJOUS 4 D' ABRIL, A LES 20:30 H. TERTÚLIA SOBRE "EL CELLER", DE NOAH GORDON, AMB EL CLUB DE LECTURA.

DIVENDRES 5, A LES 19 H. LA VINYA AL PALLARS: ABANS I DESPRÉS DE LA FIL.LOXERA, XERRADA A CÀRREC DE SISCO FARRÀS, PROFESSOR DE L' INS-TREMP, I ENRIC VILA CORONA, ENÒLEG DEL CELLER VILA CORONA DE VILAMITJANA. PRESENTACIÓ I TAST DEL VI BIBLIOTEQUES AMB D.O.

DIVENDRES 12, A LES 20 H. LLETRES I VI. MARIDATGE DE NARRACIONS D' ANAÏS NIN A CÀRREC DE NÚRIA MIRET, RAPSODA, AMB VI COSTERS DEL SEGRE, SUBZONA PALLARS.

DISSABTE 20, A LES 11 H. VISITA AL CELLER I LES VINYES VILA CORONA.

DILLUNS 22, A LES 19:30 H. PRESENTACIÓ DE BIBLIOTEQUES AMB D.O. AMB COPA DE VI DE LA SUBZONA PALLARS DURANT EL DESCANS DE L'ÒPERA HANSEL I GRETEL A L' ESPAI CULTURAL LA LIRA.

DIVENDRES 26, A LES 18 H. HORA DEL CONTE INFANTIL SOBRE EL VI, LES VINYES, I LA VEREMA, A CÀRREC DE BLAI CASTELL.

DIVENDRES 26, A LES 20 H. CRÒNIQUES DEL VI I EL BEURE, A CÀRREC DE CARLES ALCOY, NARRADOR.

DURANT TOT EL MES: EXPOSICIÓ DE VINS ELABORATS A LA SUBZONA PALLARS.


Medalla de gran or al Tu Rai 2010

El Concurs Internacional de Vins de Lió 2012 ha premiat amb el Grand Or al nostre vi Tu Rai 2010.


Una medalla d’or i tres de plata pels vins de Vilacorona a l’International Wine Challenge Catavinum

Ja s’han fet públics els resultats del prestigiós concurs International Wine Challenge Catavinum i els nostres vins hi han participat amb un notable èxit. En total, els vins de Vilacorona s’han emportat una medalla d’or i tres de plata.


Surt al mercat el TU RAI... el nou vi del celler Vila Corona

Des del celler Vila Corona ens plau anunciar el llançament al mercat del Tu rai... un nou vi elaborat amb varietats autòctones del Pallars Jussà: Morastell, Garnatxa negra i Ull de Llebre. Totes elles, plantades al terrer format per el gresos d’areny del Cretaci superior i l’argila roja del Garumnià (Fàcies Tremp).


Vilacorona participa en la 2ª edició de “La Tardor Gastronòmica del Bolet”

La 2ª edició de “La Tardor Gastronòmicadel Bolet, colors, olors i sabors” va comptar amb la participació dels principals restaurants del Pallars Jussà però també amb un dels cellers amb més tradició com ho és Vilacorona.

 


Èxit del celler Vila Corona a la Fira de Sant Ermengol

El celler Vila Corona S.L va participar recentment a la 17ª edició de la Fira de Formatges Artesants del Pirineu, interpretant amb èxit el seu paper com a celler convidat d’aquesta mostra mil·lenària.


LA GUIA CATAVINUM DE LOS VINOS DE ESPAÑA 2001 HA GUARDONAT TRES VINS DELS CELLERS VILA CORONA

La “Guia Catavinum de los Vinos de Espanya 2011” ha guardonat tres vins dels Cellers Vila Corona, de Vilamitjana, al Pallars Jussà (Lleida). A la mostra, es van presentar 1272 vins d’ arreu d’ Espanya. Els nostres vins premiats són: Llabustes Riesling 2009, amb medalla d’ argent. Llabustes Merlot 2007, amb medalla de bronze. Llabustes Cabernet Sauvignon Criança 2006, amb medalla de bronze.


MARIDATGES AMB VINS DE DO COSTERS DEL SEGRE PER CUPATGES DES.09

El sumiller Xavier Ayala ha escollit el Llabustes Ull de Llebre 2008 com referencia de la subzona Pallars Jussà de la DO Costers del Segre, per la seva frescor fer el seu maridatge amb una recepta de´ "arròs amb carreretes i confitat Pepe Pla" en reconexeiment de l´escritor català, i tot aixó ha succeit en el restaurant Pessets del mateix Hotel, ubicat a Sort.


 


Celler
Vins
Enoturisme
Notícies
Registre
Login
Contactar
disseny Icnea amb tecnologia Vinum.cat